Radna odela u Srbiji

Proizvodnja i stampa radnih uniformi

Proizvodnja radnih odela i zaštitne HTZ odeće. Izrada radnih pantalona, bluza, kecelja, mantila, prsluka, jakni, tregeruša i kombinezona. Reklamne majice, kape i kačketi.
Prodaja sa štampom logotipa Vaše firme.
Dostavljamo do svakog dela Srbije.
Najpovoljnije uniforme od uvoznog kepera. [Kupovina]

[prilog] Medicinski komunikacioni sistemi i praksa

Osnovni cilj sistema je omogućavanje optimalnog protoka informacija, poboljšanje kvaliteta zdravstvene nege i redukovanje administrativnih troškova. Izgradnja zahteva uvođenje i primenu informacionih tehnologija (IT) u zdravstvenoj nezi i biomedicini, čime se unapređuje razvoj primenjene medicinske informatike i time poboljšavaju usluge i praksa. U izgradnji medicinskih komunikacionih sistema uključeni su stručnjaci različitih profila i specijalnosti: lekari, informatičari, menadžeri.

Efikasni programi razvoja medicinskih komunikacija, koje razvija i podržava Evropska unija, počivaju na primeni strategije čiji je osnovni cilj pružanje medicinskih informacija i zadovoljenje potreba svih grupa koje učestvuju, obezbeđuju ili traže informacije koje utiču na medicinsku negu pacijenata: lekari, pacijenti, farmaceuti, farmaceutske i biotehnološke kompanije, institucije koje se bave preventivnom zaštitom i negom bolesnika, menadžment, kao i svi ostali profesionalci uključeni u zdravstvenu zaštitu. Osnovni cilj strategije je prilagođavanje i povećanje efikasnosti usluga, uključivanje u postojeće koordinirane tokove medicinskih komunikacija i poslova, obezbeđivanje dodatne podrške potrebne za medicinske
komunikacione programe kojima se omogućava informisanje svih navedenih grupa korisnika.

Razvoj globalnih, ali i lokalnih ili regionalnih, zdravstvenih komunikacija zavisi od mnogih faktora: ekonomske i kulturnoobrazovne razvijenosti sredine, tržišta, konkurencije, zdravstvene zaštite uopšte.

Usluge koje se ostvaruju u okviru medicinskih sistema uključuju direktnu komunikaciju lekara sa pacijentom, pružanje dodatnih specijalističkih informacija, obezbeđivanje informacija o novim domaćim i stranim proizvodnim programima, informacije o lekovima, medicinskoj odeci, lako pretražive baze podataka, informacije o programima medicinske nege, ažurirane članke, referensne materijale i linkove prema stranicama namenjenim profesionalnom razvoju.

Takođe, sadrže informacije o zakonima, tehnologiji, mogućnostima usavršavanja, obrazovanja i zapošljavanja. Sistemi medicinskih informacija razvijaju i primenjuju inovativne obrazovne programe i omogućavaju edukaciju baziranu na dokazima i najboljoj praksi, kao i programe i inicijative vezane za kontinuirano obrazovanje. Da bi se predstavila kvalitetna, kritička informacija lekarima i istraživačima i olakšala komunikacija o važnim temama u okviru pojedinih specijalnosti, koriste se različiti mediji. Efikasna komunikacija na relaciji lekar - pacijent ostvaruje se primjenom odgovarajućeg integrisanog programa. Kada je reč o ovoj grupi korisnika sistema medicinskih informacija, nastojimo da uspostavimo vrednovan, prilagođen i efikasan izvor informisanja i savetodavni centar koji pacijenatima pruža odgovore na brojna pitanja u vezi sa njihovim zdravljem.

Sistemi utiču na unapređenje efikasnosti zdravstvenog menadžmenta, pružaju informacije o ogućnostima učešća u međunarodnim konzorcijumima i strateškim grupama. Ostvarivanje uspešnih partnertstava sa medicinskim institucijama i drugim centrima zdravstvene nege pomaže u izgradnji zdravstvene mreže koja prelazi okvire tradicionalne medicinske nege. Mogu se uvesti i u okvire medicinske škole gde bi značajno poboljšale praksu.

Uvođenjem medicinskih informacionih sistema i njihovom primenom neprestano raste potreba za kvalitetnim i validnim bazama podataka. Njihova izgradnja počiva na primeni međunarodnih standarda i odgovarajućih softverskih paketa. U tom cilju je od velikog značaja prepoznavanje potrebe neprestanog razvijanja i standardizacije medicinskog jezika i klasifikacionih sistema. Medicinski klasifikacioni sistemi koji se koriste pri izradi računarskih baza podataka razvijaju se sa razvojem medicinskih nauka i proširuju se terminima iz graničnih naučnih disciplina, čime se omogućava posmatranje sa različitih stanovišta, što znatno utiče na kvalitet i poboljšanje medicinske prakse.