Radna odela u Srbiji

Proizvodnja i stampa radnih uniformi

Proizvodnja radnih odela i zaštitne HTZ odeće. Izrada radnih pantalona, bluza, kecelja, mantila, prsluka, jakni, tregeruša i kombinezona. Reklamne majice, kape i kačketi.
Prodaja sa štampom logotipa Vaše firme.
Dostavljamo do svakog dela Srbije.
Najpovoljnije uniforme od uvoznog kepera. [Kupovina]

Radnicke uniforme - Kombinezoni i jakne

Zapadnobački okrug je poslednjih dana pominjan kao deo pokrajine u kome je najviše poništenih privatizacija, izgubljenih radnih mesta i zatvorenih pogona. Podjednako zabrinjava i podatak da bez posla ostaju i radnici i u firmama u kojima privatizacije nije poništena, jer se novi vlasnici vode „poslovnom logikom“ da jedan radnik može završiti posao koji su radila četvorica. Zakoni poslodavcima daju odrešene ruke. Dozvoljeno im je da proglašavaju ekonomske i organizacione viškove i spajaju radna mesta. Na mesta otpuštenih, zapošljavaju druge preko omladinskih zadruga, koji ih znatno manje koštaju. Kupci preduzeća čim dođu u firmu otpuste portire i angažuju sopstveno privatno obezbeđenje. Sindikat je nemoćan, jer sve u zakonskoj formi - predsednik Odbora poljoprivrede, ugostiteljstva i turizma Sindikata Nezavisnost u Beogradu.
Pantalone i radničke jakne. Najpovoljniji na tržištu.
Po želji štampa sa logom Vaše firme.

Očekivalo se da će zbog privatizacije biti povećan broj nezaposlenih, ali na berzi rada se pojavilo enormno mnogo otpuštenih. Istovremeno se promenili starosna struktura onih koji traže posao.

- Na evidenciji nezaposlenih najviše je osoba između 40 i 50 godina. Znači, nije najviše mladih koji su završili fakultete i srednje škole, već onih koji su izgubili posao.
U Zapadnobačkom okrugu na evidenciji nezaposlenih je više od 8.600 osoba koje imaju od 40 do 54 godine i oni čine oko 38 odsto nezaposlenih. U 60 preduzeća, koja su u Somboru privatizovana do 2006. godine, bilo je 5.400 radnika. Danas je ta slika potpuno drugačija.

- U nekim preduzećima je raskinuta privatizacija, neka su u stečaju, a ona koja su nastavila da rade imaju znatno manje zaposlenih - kaže Vesela Savin, stručni saradnik u Regionalnoj privrednoj komori Sombor.
Radne uniforme Katić. 15 godina tradicije.

Proteklih godina su propadala poznata preduzeća, rasprodavana je njihova imovina, desetkovan broj zaposlenih. Među takvima je poznata fabrika autopresvlaka „Crvena zvezda“ iz Sombora, danas opljačkana ruševina. U kulskoj „Istri“ je uoči privatizacije radilo više od 550 radnika, a sa novim vlasnikom firma je otišla u stečaj. Mlin „Union“ iz Sivca ušao je u privatizaciju sa 90 zaposlenih, a danas je u stečaju.

Na drugoj strani, Poljoprivredno preduzeće „Vojvodina“ iz Bačkog Brestovca radi, ali je broj zaposlenih sa 144 sveden na dvadesetak. Poljoprivredno preduzeće „Sombor“ je nekoliko puta menjalo je vlasnika, a u međuvremenu broj radnika smanjen na pedesetak.