Radna odela u Srbiji

Proizvodnja i stampa radnih uniformi

Proizvodnja radnih odela i zaštitne HTZ odeće. Izrada radnih pantalona, bluza, kecelja, mantila, prsluka, jakni, tregeruša i kombinezona. Reklamne majice, kape i kačketi.
Prodaja sa štampom logotipa Vaše firme.
Dostavljamo do svakog dela Srbije.
Najpovoljnije uniforme od uvoznog kepera. [Kupovina]

Kecelje u Staroj Pazovi

Kecelje su jedan od nezaobilaznih delova opreme radnika velikog dela profila. Preko mesara i kulinara do poslasticara i prodavnica. Nase kecelje su izradjene od materijala koji odoleva visokim opterećenjima i pružaju visok stepen udobnosti u radu.

U svim bojama i uz veliki broj krojeva.

Pantalone i dvodelna odela

Pantalone su u jednoj ili dve boje, sa paspulima, na tregere ili na pojas. Standardna dva džepa sa strane, našivena ili usečena, džep na grudima, bočni na nogavicama. Po želji girtla za čekić i ojačanje na kolenima. Bluza ima prednje kopčanje, dva džepa sa strane i dva na grudima.
Materijal: keper 200-300gr/m2; 65 % poliseter - 35 % pamuk


Dobro došli. Nas broj telefona je 064/11 65 108

Radni kombinezoni za gradjevince

Radna odela za Vaše građevinske radnike povećaće njihovu sigurnost na gradilištima, efikasnost i bolju zaštitu od loših vremenskih uslova. Uniforma sa logom Vaše firme je odraz profesionalizma i dobar marketinški potez.

Krojačka radnja Katić će Vam pomoći da brzo i kvalitetno opremite sve radnike neophodnim radnim pantalonama, majcama, bluzama, jaknama i prslucima.



Članak iz novina:

Radnik na gradilištu u ulici Tošin bunar u Zemunu okliznuo se juče sa skele i završio u Urgentnom centru. Na sreću, prošao je sa lakšim povredama, ali je zabrinjavajuće što se u poslednje vreme sve češće dešavaju ovakve nesreće, koje se nekad i kobno završavaju.
Crna statistika pokazuje da je od početka ove godine na gradilištima u Srbiji poginulo skoro 40 ljudi, a oko 100 ih je teže povređeno. Samo u toku 2007, u Srbiji se dogodilo 1.046 teških povreda na radu, 26 smrtnih povreda i 17 teških povreda koje su se završile smrću.

„Alo!“ je prethodnih dana obišao nekoliko beogradskih gradilišta i uverio se da je prava retkost videti radnika koji nosi zaštitnu opremu. Od dvadesetak ljudi, na jednom većem gradilištu u glavnom gradu, svega troje je imalo zaštitnu kacigu, a tek nekolicina je bila u radnim kombinezonima i sa adekvatnom obućom. Na jednom gradilištu su nam zabranili da fotografišemo, uz opasku „nemoj da posle bude da slikate zbog zaštite na radu“. Na drugom kraju grada, na strmom krovu kuće, mogao se videti radnik koji je balansirajući na jednoj nozi testerisao grede, a od zaštitne opreme ni traga.

Nabavljanje opreme obaveza je poslodavca. Ukoliko radnik na gradilištu nema na sebi zaštitno odelo, moraće da plati kaznu od 20.000 dinara. Ipak, u praksi se dešava i da poslodavci na ovu obavezu „zaborave“, pa im inspektori rada mogu naplatiti kaznu od 400.000 do, čak, milion dinara.

- Radnici na gradilištu najmanje poštuju ovaj propis. Naši inspektori često izlaze na teren i najviše kazni je naplaćeno upravo zbog izbegavanja zaštitne opreme - kaže Vera Božić-Trefalt, načelnik uprave za bezbednost na radu.
U neophodno „radno odelo“ se pored šlema i pojasa ubrajaju i radni kombinezon i cipele sa metalnom kapicom, dok su za varioce obavezne još i naočare i zaštitna maska.

- Ova oprema nije skupa i za nju je potrebno izdvojiti oko 10.000 dinara, što finansira poslodavac. Ipak, radnici je izbegavaju pod izgovorom da im smeta pri obavljaju posla - objašnjava Trefalt.

Ona dodaje i da higijena na gradilištu mora da bude na visokom nivou, propisani standardi za skele se moraju poštovati, svaki otvor treba da bude ograđen, a strujne instalacije ispravne.

- Radnik mora da bude osposobljen za bezbedan i zdrav rad, da poseduje stručna znanja iz oblasti u kojoj radi i da ima lekarsku dozvolu za rad na visini, koja se obnavlja u određenom periodu - dodaje Trefalt.
Izvor

Radna odela i kombinezoni u Beogradu

Krojačka radnja Katić proizvodi visokokvalitetnu odeću za više vrsta radnih profila.
Sedište nam je u glavnom gradu Srbije, Beogradu.

Beograd je glavni i najveći grad Srbije. Jedan je od najstarijih gradova u Evropi. Prva naselja na teritoriji Beograda datiraju iz praistorijske Vinče 4.800 godina pre nove ere. Sam Beograd su osnovali Kelti u 3. veku pre n. e, pre nego što je postao rimsko naselje Singidunum.Slovensko ime „Beligrad“ prvi put je zabeleženo u 878. godine. Beograd je glavni grad Srbije od 1403. godine i bio je prestonica raznih južnoslovenskih država od 1918. pa do 2003, kao i Srbije i Crne Gore od 2003. do 2006.

Grad leži na ušću Save u Dunav u centralnom delu Srbije, gde se Panonska nizija spaja sa Balkanskim poluostrvom. Broj stanovnika u Beogradu prema popisu stanovništva iz 2002 je iznosio 1.576.124. Najveći je grad na teritoriji bivše Jugoslavije i po broju stanovnika četvrti u jugoistočnoj Evropi posle Istanbula, Atine i Bukurešta.

Grad Beograd ima status posebne teritorijalne jedinice u Srbiji sa svojom lokalnom samoupravom. Njegova teritorija je podeljena na 17 gradskih opština, od kojih svaka ima svoje lokalne organe vlasti. Beograd zauzima preko 3,6% teritorije Republike Srbije, a u njemu živi 21% ukupnog broja građana dela Srbije na kome je izvršen popis 2002. godine (bez podataka za Kosovo i Metohiju). Beograd je takođe ekonomski centar Srbije i središte srpske kulture, obrazovanja i nauke.

Zanimljivost o nasem proizvodu - Legenda o keceljama 2

Na masonskoj kecelji uočavamo četiri prava ugla. Njihov zbir daje 360 stepeni, odnosno obrazuje tajanstveni krug Majstora. Vrh ili "poklopac" kecelje sa tri ugla upućuje na tri izvorna Velika Majstora masonerije - kralja Solomona, Hirama od Tira i Hirama Abifa. U nekim tumačenjima vrh kecelje predstavlja šestar. Kvadratni deo oslikava četiri osnovna elementa - vatru, vodu, vazuh i zemlju, dok je "poklopcu" dodeljen vrhovni princip trojstva.

Brojevi četiri i tri. Igra svetlosti i senke. Njihovim sabiranjem dobijamo sedam, broj koji za Pitagoru predstavlja jedinstvo božanstva (3) i čoveka (4). To je i broj planetarnih anđela "unutrašnjih" planeta: Sunca, Meseca, Merkura, Venere, Marsa, Jupitera i Saturna; broj duginih boja, broj sedmog dana posvećenog večnosti. Sedam označava i sedam vrlina i sedam smrtnih grehova. To je broj Majstora Kraljevske Umetnosti, broj slobodnih veština koje inicirani mora da neguje: gramatiku, retoriku, logiku, aritmetiku, geometriju, astronomiju i muziku. Sedam je i veliki Biblijski broj: ključ Mojsijevog stvaranja, simbol svih vera; Mojsije je ostavio pet knjiga dok je zakon sadržan u dva Zaveta. Menora, Sveti Svećnjak ima sedam krakova. Muslimani imaju sedam svetih hramova. Sedam drevnih crkvi u maloj Aziji širi ljubav Bogočoveka. Kralj Solomon je sedam godina gradio hram koji je posvetio Bogu sedmog meseca te proslava trajaše sedam dana. Da bi loža ispravno radila, neophodno je prisustvo sedmorice braće.

Jasno je da značaj i ulogu kecelje treba tražiti u širem smislu nego što je naš, konvencionalno ograničen.

Svako živo biće poseduje svoje sopstveno energetsko polje, koje mnogi nazivaju aura. Drevni su spoznali da aura ima sedam slojeva kao posledicu sedam energetskih centara ili čakri. Čakre su vrtlozi psihičke energije i neki ljudi ih vide i doživljavaju kao kružne pokrete energije sa određenom brzinom vibriranja.

Adepti sa istoka nadenuše nazive čakrama: MULADARA, SVADISTANA, MANIPURA, ANAHATA, VIŠUDI, ADžNA I SAHASRARA.

Muladara je prva čakra u evoluciji čoveka u kojoj on prevazilazi životinjsku svest i postaje ljudsko biće. Ujedno je to i poslednja čakra u životinjskoj evoluciji. Smeštena je u karlici i odgovara trtičnom spletu nerava. U telu muškarca ona se nalazi između urinarnog i ekskretornog otvora, u obliku male uspavane žlezde po imenu PERINEUM. U telu žene ona je na zadnjem delu CERVIKSA. Kaže se da se od Muladara čakre, dole ka petama, nalaze ostale, niže čakre koje su odgovorne za razvoj životinjskih i ljudskih kvaliteta, instikta i intelekta. Od Muladare na gore se nalaze čakre koje se tiču prosvetljenja i evolucije višeg čoveka. Muladara kontroliše celokupni sistem izlučivanja i seksualnih funkcija.

Bela kecelja simboliše izdizanje posvećenog iznad Muladare i predstavlja začetak svesti i pokretačku energiju; oslobađanje od beskorisnih želja i odbacivanje štetnih uticaja. Prekrivanje Muladare i druge čakre SVADISTANE, koja između ostalog predstavlja i Ego i Tvorca želja, kao i pritezanje kecelje u visini pupka, što odgovara trećoj čakri, MANIPURI, označava početak spiritualne evolucije posvećenog na putu ka Svetlosti i uvodi inicijaciju kroz instrukcije.

Treća čakra, MANIPURA označava svest o ispravnom postupku. Ona predstavlja snagu promene, ličnost, gospodara želja. Samopouzdanje. Kontrolu realnosti kako bi se ostvarila Sudbina. Vitezovi templari su ispod tunike opasivali belu jagnjeću kožu, koju po predanju nisu skidali ni prilikom retkih kupanja. Ovakvo isticanje celibata, kome su se bar u jednom periodu svog života predavali mnogi adepti, nije predstavljalo ništa drugo do sputavanje nižih energija zarad viših.

Najraniji zvanični prikaz "prave" masonske kecelje potiče iz 1717. godine i nalazi se na graviranom portretu Entoni Sejera (Antony Sayer), prvog Velikog majstora moderne masonerije. Druga sačuvana slika je naslovna strana Andersonove knjige Konstitucija iz 1723. godine gde je predstavljena grupa operativnih masona povezanih dugačkim, kožnim keceljama.

I pored složenosti koju nosi njena izrada, kožna kecelja se dugo održala. Tek od 1811. godine počinju da se upotrebljavaju mekši materijali za izradu ovog najprepoznatljivijeg obeležja masona. U skladu sa tradicijom, Ujedinjena Velika Loža Engleske do danas insistira na beloj kecelji od jagnjeće kože, ne prihvatajući nikakvu zamenu materijala.

Da se pretpostaviti da su najranije kecelje bile jednostavne, glatke i bez ukrasa. Tek nekoliko dokumenata iz prve polovine XVIII veka potvrđuje da su neki masoni imali kecelje na kojima je bio našiven «poklopac». On je postao uobičajen tek u zadnjim decenijama tog stoleća. Tada dolazi do stvaranja nove modne linije masonskih kecelja: one se ukrašavaju vezenim i slikanim detaljima, najčešće u kućnoj radinosti. Retki sačuvani primerci iz tog perioda svedoče o velikoj ljubavi i pažnji koju su drevni masoni posvećivali ovom delu opreme, ali i pravcu u umetnosti kome su težili. Prvobitno oslikavanje kecelje koje imalo za cilj da istakne stepen i titulu nosioca, kasnije se pretvorilo u prestižno takmičenje za izbor najlepše kecelje, da bi vremenom poprimilo razumne oblike odražavanja simbolike i učenja slobodnih zidara.

U zavisnosti od obreda i rituala varira i boja pa čak i oblik kecelje. Učenička kecelja je najčešće bela, opšivena belim platnom, sa "poklopcem" koji može biti podignut ili spušten. U obredima koji propisuju podignut "poklopac" na Učeničkoj kecelji, on predstavlja podvojenost materije od duha. Istu takvu kecelju nosi i Pomoćnik, s tim što je "poklopac" sada spušten i označava napredak u Kraljevskoj Umetnosti jer je slobodni zidar ostvario povezivanje materije i duha. Međutim, ponegde je Pomoćnička kecelja opšivena crvenim odnosno plavim platnom. Tradicionalno, kecelja Pomoćnika koji rade u ložama koje su pod zaštitom Ujedinjene Velike Lože Engleske je bele boje sa dve plave rozete koje su našivene u uglovima na dnu kecelje.

Na Majstorskom stepenu, kecelja od kože ili satena, opšivena je plavim trakama u onim obedijencijama koje manje ili više proizilaze iz Andersonizma (Obred Emulacije, Šreder, Američki obred, Francuski obred), crvenim u Drevnom i prihvaćenom škotskom obredu Velike lože Francuske i zelenim u Prečišćenom škotskom obredu. Često se na Majstorskoj kecelji nalazi izvezeno svevideće oko, bagremova grana, plamena zvezda, stubovi hrama ili uglomer i šestar. U Francuskoj, Majstorska kecelja nosi početna slova Svete majstorske reči: M i B. Ponekad se ovi inicijali ispisuju slovima masonskog alfabeta.

Zanimljivost o nasem proizvodu - Legenda o keceljama

Kecelja simbolizuje težak rad na neobrađenom kamenu, na čoveku, ali isto tako i jedno društvo, ujedinjenje i bratstvo. Simbolika jagnjeće kože od koje se tradicionalno pravi kecelja je više nego jasna. Jagnje je, kao žrtva, prisutno u sve tri monoteističke religije ali i još ranije u okviru Dionizijevog kulta. Ništa nečisto što kalja čoveka ne može ući u Kraljevstvo Božije.

U ritualu Prvog stepena, u momentu kada se novom bratu povezuje kecelja, Starešina mu naglašava da je "nosi sa ponosom, jer je ona simbol Reda a nosili su je najugledniji slobodni zidari, kao i oni najskromniji". On kaže i da je "kecelja starija od zlatnog runa i od rimskog orla i da je za slobodne zidare vrednija od bilo kog znamenja pod Suncem". Pa dobro, koliko je zapravo stara masonska kecelja ili njene preteče?

Zna se da su belu kecelju opasivali inicirani u kult Mitre. Nosili su je i članovi Esenske zajednice. Ona je bila obeležje kineskih tajnih društava još pre 10.000 godina. Sa ponosom su je nosili jevrejski i druidski visoki sveštenici. Rani hrišćani su je vezivali prilikom krštenja. Belim keceljama su zaogrnute skulpture grčkih i egipatskih bogova. Persijancima je predstavljala nacionalnu zastavu. Maje, Inke, Asteci, Hopi, Vikinzi, Zule - svi su nosili kecelju. U trećem poglavlju Prve knjige Mojsijeve stoji zapisano: "Tada im se otvoriše oči i videše da su goli; pa spletoše lišća smokovog i načiniše sebi pregače".

Ne zvuči li sve pomenuto previše pretenciozno? Nisu li Majstori Kraljevske Umetnosti precenili sebe uzdigavši se iznad ove doline suza te utešeni gledaju na prolaznost života? Odgovor je kratak – NE!

Kao prvo, važno je razumeti da masonski simbolizam ne predstavlja ideju koja ima samo jedno, nedvosmisleno značenje. U stvari, svaki simbol objedinjuje u sebi tri ideje koje su međusobno povezane ali ne i indentične.

  • Postoji lični simbolizam u kome tumačenje dolazi od individualnog mišljenja svake osobe. Svako može da iskaže svoj lični doživljaj nekog simbola, što su činili i rani masonski pisci. Njihova posvećenost masonskoj ideji, poznavanje drevnih nauka ali i duboka religiozna uverenja, navodila su ih ka zaključcima koji su za neposvećene nerazumljivi, smešni i zaista pretenciozni.

  • Takođe, postoji i masonski simbolizam - što podrazumeva da se simboli slobodnog zidarstva objašnjavaju u skladu sa prihvaćenim masonskim izvorima i ritualima.

  • I na kraju, postoji komparativni simbolizam, koji kako sama reč kaže, vrši poređenja koja dolaze iz različitih izvora i na osnovu toga daje svoj sud.

Zbog svega pomenutog, jasno je nerazumevanje profanih koji su pokušavali da odgonetnu značenje masonske kecelje.

Radni kombinezoni


Krojačka radnja Katić ima dugu tradiciju izrade dobrih kombinezona:
  • Kvalitetan materijal i obrada
    Za kombinezone koristimo visokokvalitetan materijal uvežen iz Holandije.
  • Udoban i siguran kroj
    Svi kombinezoni imaju zaštitne delove i dobru zaštitu od vetra i vode.
  • Sve boje
    Kombinezoni u skladu sa zastavom vaše firme
  • Efikasniji rad
    Brojne pregrade, džepovi i kaiševi ubrzaće rad vaših radnika
  • Specijalan program kombinezona za zidare, gipsare i automehaničare

Radni kombinezoni i štampa

Izrada radnih kombinezona za sva zanimanja.
Brzo i kvalitetno. Raznovrstan dizajn, funkcionalnost i boje. Štampa po želji.

Batajnica, Stara Pazova 064/11 65 108

Kačketi za pekare i poslastičarnice

Naša ponuda uključuje više vrsta kačketa. Boja po izboru kupca. Štampa visokog kvaliteta.
100% pamuk
glatki keper
čičak kopča
5 panela

Povoljna cena i brza isporuka, dobro došli.
Krojačka radnja Katić 064 11 65 108

Izrada radnih odela i kombinezona

Potpuna udobni kombinezoni
Ergonomična i funkcionlana radna odela
Vrhunski izdržljiv materijal
Savršen dizajn kecelja i bluza
Povoljna cena
Brza isporuka

Dobro došli - Krojačka radnja Katić

Radne bluze

Ravna bluza ravnog kroja, lajsnom skriveno kopčanje na drikere, usečeni džepovi sa strane i jedan na grudima. Mantil klasičnog kroja, srednje dužine, kombinacija boja, kopčanje na dugmad.
Materijal: keper 200 - 300 gr/m2 ; 65 % poliester - 35 % pamuk i 40 % poliester - 60 % pamuk.

Specijalan program za varioce i automehaničare. Holandski materijali.

Povoljno. Beograd - Stara Pazova 064/11 65 108

Plastificirane kecelje

Novo u ponudi radionice HTZ opreme krojačke radnje Katić.

Kecelje se izrađuju od jednostrano ili obostrano plastificiranih tkanina.
Ove kecelje se prevashodno koriste u prehrambenoj i hemijskoj industriji.
Kroj po meri kupca. Kecelje se izradjuju u više boja.

Posebni programi za mesare i farbare.