Radna odela u Srbiji

Proizvodnja i stampa radnih uniformi

Proizvodnja radnih odela i zaštitne HTZ odeće. Izrada radnih pantalona, bluza, kecelja, mantila, prsluka, jakni, tregeruša i kombinezona. Reklamne majice, kape i kačketi.
Prodaja sa štampom logotipa Vaše firme.
Dostavljamo do svakog dela Srbije.
Najpovoljnije uniforme od uvoznog kepera. [Kupovina]

Zanimljivost o nasem proizvodu - Legenda o keceljama

Kecelja simbolizuje težak rad na neobrađenom kamenu, na čoveku, ali isto tako i jedno društvo, ujedinjenje i bratstvo. Simbolika jagnjeće kože od koje se tradicionalno pravi kecelja je više nego jasna. Jagnje je, kao žrtva, prisutno u sve tri monoteističke religije ali i još ranije u okviru Dionizijevog kulta. Ništa nečisto što kalja čoveka ne može ući u Kraljevstvo Božije.

U ritualu Prvog stepena, u momentu kada se novom bratu povezuje kecelja, Starešina mu naglašava da je "nosi sa ponosom, jer je ona simbol Reda a nosili su je najugledniji slobodni zidari, kao i oni najskromniji". On kaže i da je "kecelja starija od zlatnog runa i od rimskog orla i da je za slobodne zidare vrednija od bilo kog znamenja pod Suncem". Pa dobro, koliko je zapravo stara masonska kecelja ili njene preteče?

Zna se da su belu kecelju opasivali inicirani u kult Mitre. Nosili su je i članovi Esenske zajednice. Ona je bila obeležje kineskih tajnih društava još pre 10.000 godina. Sa ponosom su je nosili jevrejski i druidski visoki sveštenici. Rani hrišćani su je vezivali prilikom krštenja. Belim keceljama su zaogrnute skulpture grčkih i egipatskih bogova. Persijancima je predstavljala nacionalnu zastavu. Maje, Inke, Asteci, Hopi, Vikinzi, Zule - svi su nosili kecelju. U trećem poglavlju Prve knjige Mojsijeve stoji zapisano: "Tada im se otvoriše oči i videše da su goli; pa spletoše lišća smokovog i načiniše sebi pregače".

Ne zvuči li sve pomenuto previše pretenciozno? Nisu li Majstori Kraljevske Umetnosti precenili sebe uzdigavši se iznad ove doline suza te utešeni gledaju na prolaznost života? Odgovor je kratak – NE!

Kao prvo, važno je razumeti da masonski simbolizam ne predstavlja ideju koja ima samo jedno, nedvosmisleno značenje. U stvari, svaki simbol objedinjuje u sebi tri ideje koje su međusobno povezane ali ne i indentične.

  • Postoji lični simbolizam u kome tumačenje dolazi od individualnog mišljenja svake osobe. Svako može da iskaže svoj lični doživljaj nekog simbola, što su činili i rani masonski pisci. Njihova posvećenost masonskoj ideji, poznavanje drevnih nauka ali i duboka religiozna uverenja, navodila su ih ka zaključcima koji su za neposvećene nerazumljivi, smešni i zaista pretenciozni.

  • Takođe, postoji i masonski simbolizam - što podrazumeva da se simboli slobodnog zidarstva objašnjavaju u skladu sa prihvaćenim masonskim izvorima i ritualima.

  • I na kraju, postoji komparativni simbolizam, koji kako sama reč kaže, vrši poređenja koja dolaze iz različitih izvora i na osnovu toga daje svoj sud.

Zbog svega pomenutog, jasno je nerazumevanje profanih koji su pokušavali da odgonetnu značenje masonske kecelje.